Вже 3000 кажанів передані до нас

Ми досягли позначки 3000 КАЖАНІВ переданих до Центру реабілітації цієї зими!

Вчора, 8 лютого, нам знову повідомили про колонію кажанів, знайдену під час ремонту квартири. Цього разу у Харкові. Наші фахівці вирушили на порятунок і забрали 277 рудих вечірниць, що обрали собі місце для зимівлі у стіні будинку. Під час ремонту, зняття гіпсокартону стіни, робочі виявили сонних кажанів та посадили їх у мішок (цього не слід було робити).

Ми пересадили кажанів у коробки та привезли до Центру реабілітації рукокрилих, де впродовж 5 годин оглядали, зважували, кільцювали.

При огляді постраждалих кажанів ми виявили одного окільцьованого нами раніше. Це самиця знайдена 4 роки тому у вікні Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Тепер вона для зимівлі обрала висотку.

На жаль не всі кажани цієї групи вижили, були й загиблі. Третина кажанів худі, мають низьку вагу (менше ніж 22 грамів) та потребують годування личинками жуків, щоб продовжити зимівлю в Центрі до весни.

Групи постраждалих кажанів надходять до нас одна за одною, попереду ще 1,5 зимових місяців. Ми просимо підтримати нас як матеріально (кошти на купівлю комах та медичних препаратів) та і прийти до центру та допомогти в годуванні кажанів. Щодня треба погодувати близько 300 тварин!

Наша картка ПриватБанку 4149439022290112 (Прилуцька Альона), з-за кордону переказ можна надіслати через Transferwise або стати підписником нашого Patreon
Ми вдячні кожному з Вас!