Наші нові партнери у м. Вінниця

Вінниця – дружня до кажанів

Нещодавно ми підписали меморандум з Виконавчим комітетом Вінницької міської ради у сфері збереження рукокрилих.

Метою нашої співпраці є збереження рукокрилих через ефективну охорону їх середовища існування, реабілітацію та реалізацію просвітницьких заходів, відповідно до принципів Зеленого курсу Вінниці.

Співзасновниця Українського центру реабілітації, кандидатка біологічних наук, Альона Прилуцька приїхала з робочим візитом до Вінниці щоб обговорити конкретні дії та напрямки спільної роботи з охорони кажанів. Вона провела обстеження технічного поверху будівлі, з метою виявлення сховищ кажанів. Вже кілька років поспіль кажани зимують в шпаринах будівлі Вінницької міської ради та інколи випадково потрапляють всередину. Співробітники рятують таких кажанів та передають волонтерам нашого Центру у Вінниці.


Також Альона подарувала спеціальний будиночок для рукокрилих (Ukrainian Bat-Box розробка та виробництво нашого Центру), котрий згодом розмістили на даху будівлі.

Обізнаність населення про важливість кажанів є однією з запорук їх збереження, тому найближчим часом департаменти міської ради: відновлення та розвитку та освіти, спільно з УЦРР розгорне просвітницьку кампанію, приврочену до тижня кажанів, що зазвичай проходить з 24 по 31 жовтня.

У нас попереду багато планів спільної роботи зі збереження кажанів Вінницької громади, тож стежте за нашими новинами та анонсами!